Meggyes tönkölykocka (tej- és tojásmentes)

2017. március 19. 00:03 - eME

kocka.JPGEgy keverőtál, egy kanál és egy sütőalkalmatosság az eszközszükséglete, nettó 5 perc elkészíteni, ráadásul finom, szaftos, és rengeteg gyümölccsel variálható.

MEGGYES TÖNKÖLYKOCKA (20 x 25 cm-es formához)

20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg nyers nádcukor
1 mokkáskanál fahéj
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
2 dl víz
5 dkg olívaolaj (extra szűz)
1 mokkáskanál citromlé (frissen facsart)
meggy (fagyasztott) tetszés szerint
Elkészítés:
1. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra
2. mérjük ki és keverjük össze a száraz összetevőket
3. adjuk a szárazanyagokhoz a vizet, olajat, citromlevet és keverjük össze alaposan, csomómentesre
4. öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, szórjuk meg a tetejét meggyel és 25-30 perc alatt süssük aranybarnára
Praktikák:
- használhatunk intenzív ízű olajokat is (pl. dió, mák, stb.)
- fehér tönkölylisztet is lehet keverni (fele-fele arányban) bele, akkor kissé "piskótásabb", de egy kicsit kevesebb víz kell hozzá
- fűszerezhetjük ízlés szerint más fűszerekkel is (pl. gyömbér, szegfűszeg, stb.)

 

A bejegyzés trackback címe:

http://eletmuves.blog.hu/api/trackback/id/tr1212349881